7 Aralık 2013 Cumartesi

Yeni Başlayanlar İçin Kore Dizileri Vol. 1

Merhabaa, bugün aklıma gelen yepyeni bir konu oldu.
Kore dizi, film, müziklerine vb. ilgi duyanlar için bir Kore dizileri listesi hazırlamaya karar verdim.
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN, diyorum, en sevdiklerim filan değil, dikkatinizden kaçmasın.


1- BOYS OVER FLOWERS:


Eh, gelmiş geçmiş en bilindik Kore dizisi denebilir bu diziye.
Genelde herkes bu dizi çok methedildiğinden izler ve Kore hayranı olur. Böyle bir etkisi var. Kore hayranı olmayanlar bile izlemiş oluyor genelde. Eskimiyor da denebilir.
Ben de bu dizi sayesinde Kore fan olmuştum, ve evet, kesinlikle ilk başlayanların ilk dizisi olması için çok ideal.
Dizinin konusuna gelirsek, çok büyük bir okuldan bahsediliyor öncelikle. Bu okul, Kore'nin en önemli grubunun okulu. Okuldaki dörtlüyü (F4) herkes çok yakışıklı bulmaktadır. Herkes onlardan korkmaktadır, çünkü eğer onları kızdıracak bir şey yaparsanız cezasını çok kötü alıyorsunuz.
Geum Jan Di isimli fakir bir ailenin kızı da bu okulda birisini intihar etmek üzereyken kurtarır. Ancak intihar meselesinden dolayı okulun adı kirlenir ve okul da bunu düzeltebilmek için Jan Di'yi okula ücretsiz olarak alır.
Jan Di, F4'dan Yoon Jin Ho'ya ilk görüşte aşık olur. Ancak o da hata yapmıştır ve F4'dan kırmızı kart alır. Ona güzel bir ders vermek isteyen Jun Pyo da bu sırada ona aşık olacaktır...
Peki, kendisine sırılsıklam aşık olan Jun Pyo ile kendisinin sırılsıklam aşık olduğu Jin Ho ile oluşturduğu bu aşk üçgeninde, Jan Di kimi seçecektir? 


2- PLAYFUL KISS:

Resim

Playful Kiss de çok bilindik Kore dizilerinden, epey de sevilir.
Kim Hyun Joong'un olması çok ilgi çekmesini de sağlamıştı zaten:')
Konusu şöyle: Oh Ha Ni, lisenin başından beri okulun hem en başarılı hem de en yakışıklı öğrencisi olan Baek Seung Jo'ya aşıktır. Onun dikkatini kötü bir şekilde çekmiştir. Seung Jo, onun yazdığı aşk mektubundaki yazım hatalarını düzelterek geri göndermiştir. Oh Ha Ni tembeldir.
Ancak kader onları tekrar birleştirir. Oh Ha Ni  ve babasının beraber yaşadığı evi çok küçük bir deprem tamamen yıkar. Ve babasının eski bir arkadaşı Baek Soo Chang, eski arkadaşının evinin yıkıldığını öğrenince onları kendi evine çağırır. Ve taşınırlar.
Ve şok edici olan şey, bu evin Baek Seung Jo'nun evi olmasıdır! Baek Seung Jo onu sevmemektedir, kardeşi onu sevmemektedir. Peki Oh Ha Ni'ye  ne olacaktır?
Araya Oh Ha Ni'ye sırılsıklam aşık olan Bong Joon Gu, Baek Seung Jo'ya aşık olan Yoon Hae Ra ve Oh Ha Ni'nin ideal gelin olduğunu düşünen Baek Seung Jo'nun annesi Hwang Geum Hee de girince olaylar karışır.


3- DÜŞLERİMİN PRENSİ:


1911'deki Kore işgaline kadar Kore'yi yöneten kraliyet ailesiyle ilgili bir dizidir. Kral'ın hastalandığı haberiyle başlayan dizi, veliaht prens Shin için bir eş bulmakla devam eder. Min Hyo Rin'e evlenme teklifi etmiştir, ama kabul etmemiştir. Ve bunun üzerine prens Chae Kyong ile evlenmek zorunda kalır. Chae Kyong'un saraya alışması çok zor ve ilginç bir süreç alacaktır, özellikle yeni karakterlerin de araya girmesiyle...


4- FLOWER BOY NEXT DOOR:


Park Shin Hye dizilerine karşı zaafım var.. Ve bu dizi gerçekten çok harikaydı. Güldüren, gülmekten kıran bir diziydi.
Go Dok Mi, dünyayla bağlantısını kesmiş bir kızdır. Karşı binada oturan Ham Tae Joon'a çok aşıktır. Sürekli onu izlemektedir. Ve Enrique Kem isimli karakterimiz de,  İspanya'dan gelir. Pek çok hayranı vardır. Go Dok Mi bir gün yine Ham Tae Joon'u gözlerken Enrique onu görür ve kızın hayatı ilgisini çeker. Ve o da Go Dok Mi'yi değiştirmeye çalışır..
Go Dok Mi'nin yan komşusu Oh Jin Rok da olaylara dahil olur. O da Go Dok Mi'ye aşıktır. Go Dok Mi zamanla Enrique'yle yakınlaşır, ama Enrique iş gereği İspanya'ya gitmelidir. Peki ne olacaktır?


5- TO THE BEAUTIFUL YOU:

Resim Resim

Favori Kore dizilerimden biridir. Gerçekten çok etkileyici ve sürükleyici bir diziydi bu da. Listenizin ilk sıralarında tutabilirsiniz.
Konusu şöyle: Goo Jae Hee, Amerika'da yaşamaktadır. Dünyaca ünlü Koreli uzun atlamacı Kang Tae Joon sayesinde zor zamanlarını atlatmaktadır. Onu izleyerek rahatlamaktadır. Bir yarış sırasında Kang Tae Joon sakatlanınca, bu sporu bırakacağı söylentileri yayılmıştır. Ve Goo Jae Hee hayranı olduğu Kang Tae Joon için Kore'ye döner. Onun okuluna başvurur, ama okul bir erkek okuludur. Ve Goo Jae Hee erkek kılığına girer. Ve oda arkadaşı dahi olurlar. Eğlenceli karakterlerle beraber dizinin akışı çok eğlenceli bir noktaya varır.

Dizinin bölümlerine gitmek için tıklayınız.

Eveet, ilk önerilerimiz bu kadar. Devamı gelecektir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder